Освојте патување до Малта за две лица

Рокот за пријавување
беше 15 април 2018.

Ви благодариме
за испратените идеи!

Искористете ја целата ваша креативна енергија и предложете најдобро име или лого за новиот ЕУ Инфо Центар во Скопје.

Пополнете

Rules

Ги прифаќам правилата на овој натпревар

што

Можете да предложите само име или и лого.
Името (само напишано или дизајнирано и како лого) треба да биде напишано на македонски јазик.
Предлогот треба да биде инспириран од КОНЦЕПТОТ подолу.

кој

Секој граѓанин на нашата земја може да учествува.
Добредојдени се пријави од кандидати од било која возраст и професионална ориентација.

како

За да учествувате на конкурсот, треба да го пополните формуларот со вашите податоци и да го напишете името што вие сакате да го предложите.
Доколку сакате да предложите и лого, истото прикачете го со следниве карактеристики:

  • Формат: JPG, PDF

  • Резолуција: 300 dpi

  • Димензии: не поголеми од A4 DIN (cm21 x 29.7)

  • Тежина на фајл : не поголема од 2 Mb

кога

Краен рок за поднесување на пријавите е недела, 15 април 2018 година до полноќ.

награда

За најдоброто име/лого избрано од жирито назначено од страна на Делегацијата на ЕУ, ќе биде доделена награда која се состои од патување (лет) за 2 лица до Валета, Малта (Европски град на култура 2018) и 3 хотелски ноќевања.
Патувањето треба да се резервира 4 недели однапред и треба да се искористи во тековната година најдоцна до 5 декември 2018 година.
Летовите (Скопје-Валета-Скопје) ќе бидат обезбедени преку ниско буџетна компанија; ноќевањeто вклучува двокреветна соба (1 соба за 2 лица) во хотел со најмалку 3 ѕвезди; сите други трошоци и услуги не се вклучени.

 

Употреба на името/логото

Името и /или логото може да се користат од страна на Делегацијата на ЕУ за да ги брендира просториите во Скопје и /или било која друга канцеларија на ЕУ.

Истото ќе се користи и во различни комуникациски материјали како што се канцелариски материјали, летоци, знаци, рекламни кампањи, видеа, веб страници.

Авторски права

Со пополнување и поднесување на формуларот, ги прифаќате правилата на натпреварот.

Авторските права на сите предлози ќе бидат префрлени на Делегацијата на ЕУ, која ќе може за новоизбраното име или лого да ангажира професионален дизајнер за понатамошно приспособување или преработка, доколку е тоа потребно.

Името може да се преведе на било кој друг јазик според потребите на Делегацијата на ЕУ.

Го задржуваме правото да не го користиме наградуваното името или лого.
Корисникот е одговорен за кршење на авторски права за доставување на фотографии, икони или графички елементи и имиња кои ќе се сметаат за плагијат или загрозуваат други брендови согласно концептот или визуелно.

Други правила

Во случај исто име да е доставено, организаторите ќе го изберат победникот врз основа на датумот и времето на доставената апликација.

новиот ЕУ Инфо Центар во Скопје

Новото име/логото треба да одразува слика на место кое нуди повеќе од само присуство на конференции. Тоа треба да биде место каде што се нудат различни настани, како филмски проекции, изложби, уметнички изведби, итн. Нашата цел е да бидеме препознаени како неформално место, место што е различно од Делегацијата на ЕУ, место со релаксирана и топла атмосфера, отворен простор каде што ќе можете да читате книги или магазини или да ги користите таблетите и лаптопите, додека пиете шолја кафе. Новотo име треба да биде инспирирано од идејата за топло и отворено место посветено на сите граѓани на земјата. Името потоа ќе биде преведено на локалните јазици.

ШТО

Можете да предложите само име или и лого.
Името (само напишано или дизајнирано и како лого) треба да биде напишано на македонски јазик.
Предлогот треба да биде инспириран од КОНЦЕПТОТ подолу.

КОЈ

Секој граѓанин на нашата земја може да учествува.
Добредојдени се пријави од кандидати од било која возраст и професионална ориентација.

Како

За да учествувате на конкурсот, треба да го пополните формуларот со вашите податоци и да го напишете името што вие сакате да го предложите.
Доколку сакате да предложите и лого, истото прикачете го со следниве карактеристики:

  • Формат: JPG, PDF

  • Резолуција: 300 dpi

  • Димензии: не поголеми од A4 DIN (cm21 x 29.7)

  • Тежина на фајл : не поголема од 2 Mb

Кога

Краен рок за поднесување на пријавите е недела, 15 април 2018 година до полноќ.

Награда

За најдоброто име/лого избрано од жирито назначено од страна на Делегацијата на ЕУ, ќе биде доделена награда која се состои од патување (лет) за 2 лица до Валета, Малта (Европски град на култура 2018) и 3 хотелски ноќевања.
Патувањето треба да се резервира 4 недели однапред и треба да се искористи во тековната година најдоцна до 5 декември 2018 година.
Летовите (Скопје-Валета-Скопје) ќе бидат обезбедени преку ниско буџетна компанија; ноќевањeто вклучува двокреветна соба (1 соба за 2 лица) во хотел со најмалку 3 ѕвезди; сите други трошоци и услуги не се вклучени.

Употреба на името/логото

Името и /или логото може да се користат од страна на Делегацијата на ЕУ за да ги брендира просториите во Скопје и /или било која друга канцеларија на ЕУ.

Истото ќе се користи и во различни комуникациски материјали како што се канцелариски материјали, летоци, знаци, рекламни кампањи, видеа, веб страници.

Авторски права

Со пополнување и поднесување на формуларот, ги прифаќате правилата на натпреварот.

Авторските права на сите предлози ќе бидат префрлени на Делегацијата на ЕУ, која ќе може за новоизбраното име или лого да ангажира професионален дизајнер за понатамошно приспособување или преработка, доколку е тоа потребно.

Името може да се преведе на било кој друг јазик според потребите на Делегацијата на ЕУ.

Го задржуваме правото да не го користиме наградуваното името или лого.
Корисникот е одговорен за кршење на авторски права за доставување на фотографии, икони или графички елементи и имиња кои ќе се сметаат за плагијат или загрозуваат други брендови согласно концептот или визуелно.

Други правила

Во случај исто име да е доставено, организаторите ќе го изберат победникот врз основа на датумот и времето на доставената апликација.

Концепт

Информативниот центар на ЕУ беше основан пред 10 години од страна на Делегацијата на Европската Унија, со цел да се зголеми и подобри протокот на информации поврзани за ЕУ до јавноста и да се приближат европските вредности до народот.

Просториите  на ЕУ Инфо центарот во моментот се користат како сала за конференции (66 седишта) и работен простор за вработените, како и информативно место отворено за јавноста опремено со компјутери, книги и брошури.

Концептот на ЕУ Инфо центарот останува непроменет од своето основање, а развојот на технологијата ја наметна потребата за освежување на просторот.
Досегашниот начин на обезбедување на пристап до информации преку брошури и компјутери губи интерес меѓу граѓаните.

Новото име/логото треба да одразува слика на место кое нуди повеќе од само присуство на конфереции. Тоа треба да биде место каде што се нудат различни настани, како филмски проекции, изложби, уметнички изведби итн.

Нашата цел е да бидеме препознаени како неформално место, место што е различно од Делегацијата на ЕУ, место со релаксирана и топла атмосфера, отворен простор каде што ќе можете да читате книги или магазини или да ги користите таблетите и лаптопите, додека пиете шолја кафе. Новотo име треба да биде инспирирано од идејата за топло и отворено место посветено за сите граѓани на земјата. Името потоа ќе биде преведено на локалните јазици.

 Добредојдени сте во ЕУ Инфо Центарот доколку сакате да нé посетите!